Home » Airco

Airco

Een goede eigenschap van de airco is dat het systeem vocht onttrekt uit uw auto. Hierdoor voelt de lucht aangenaam koel aan, ook beslaan uw ramen in de winter minder snel. Doordat het airco systeem het vocht uit de ruimte haalt ontstaat er condensvorming. De airco is hierdoor een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels zijn slecht voor uw gezondheid. Dit is vaak te herkennen aan een muffe stinkende geur in uw auto. Verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen, benauwdheid en een grieperig gevoel zijn veelvoorkomende klachten bij een vervuilde airco.

Nagenoeg elke moderne auto is tegenwoordig uitgerust met airconditioning. Met het juiste gebruik en goed onderhoud van de airco kan de levensduur aanzienlijk verlengd worden en zult u veel meer profijt hebben van de airco in uw auto. De belangrijkste gebruiks- en onderhoudsrichtlijnen hebben we op een rijtje gezet voor u:
⦁ Gebruik uw airco het gehele jaar door minstens eenmaal per week. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en keerringen en voorkomt onaangename geurvorming door condens en bacterievorming in het systeem.
⦁ Een airco doet ook uitstekend dienst wanneer het niet warm is. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht, tegen condens en het beslaan van ramen.
⦁ Vooral bij weer met een hoge vochtigheidsgraad kan de airco condenswater onder de auto afgeven. Dit is een normaal verschijnsel.
⦁ Laat minimaal jaarlijks uw airco reinigen. Tijdens het reinigen wordt er een antibacteriële behandeling uitgevoerd waarmee geurvorming en bacteriegroei wordt voorkomen.
⦁ Laat minimaal eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw airco. Alle onderdelen van de airco worden gecontroleerd, het koelmiddel wordt ververst en de olie wordt gecontroleerd/aangevuld. Zo garandeert u de ijskoude werking van uw airco.

Wij bezitten over een aircomachine die geschikt is voor de moderne en Hybride/Elektrische voertuigen met het R1234ys airco koudemiddel (foto 1) en over een aircomachine voor de voertuigen met het reguliere R134a airco koudemiddel(foto 2).