Home » Onderhoud

Onderhoud

Een auto heeft onderhoud nodig, wanneer en hoe vaak hangt af van het type auto, de leeftijd en het aantal kilometers die u rijdt. Wij proberen van tevoren altijd zo nauwkeurig mogelijk een prijs te geven voor de onderhoudsbeurt. Indien wij tijdens de onderhoudsbeurt iets tegenkomen wat gerepareerd of vervangen moet worden nemen wij contact met u op om u hiervan op de hoogte te stellen en te adviseren.

TIP: Plan de onderhoudsbeurt in combinatie met de APK dit scheelt in de kosten en een bezoek in de werkplaats.

Kleine beurt:
Algehele voertuig controle, airco controle, motorolie + oliefilter vervangen, interieurfilter vervangen, sloten/scharnieren deuren smeren, vloeistoffen controle en bijvullen, bandenspanning controle en op druk brengen + reset, service interval reset, onderhoudsboekje of digitaal service boekje invullen.

Grote beurt:
Algehele voertuig controle, airco controle, motorolie + oliefilter vervangen, interieurfilter vervangen, sloten/scharnieren deuren smeren, vloeistoffen controle en bijvullen, bandenspanning controle en op druk brengen + reset, luchtfilter vervangen, brandstoffilter vervangen, bougies vervangen (indien nodig), remmen uit elkaar halen schoonmaken en geleiding in het vet zetten, banden balanceren (indien nodig), service interval reset, onderhoudsboekje of digitaal service boekje invullen.

Remvloeistof verversen:
Het is raadzaam de remvloeistof eens per 2 jaar te verversen. Remvloeistof heeft namelijk de eigenschap dat het vocht aantrekt, door de hoge temperatuur tijdens het remmen kan dit vocht gaan verdampen en ontstaan er lucht bellen in het remsysteem. Lucht is samen persbaar waardoor het rempedaal sponzig wordt en je geen goede rem druk meer hebt.

Airco service:
Het is raadzaam de airco eens per 2 jaar service te geven. In het aircosysteem zit koudemiddel, maar ook olie, deze olie zorgt ervoor dat de aircopomp gesmeerd blijft en dus langer meegaat, net als bij motorolie zit op olie een vervanging interval. Door eens in de 2 jaar een airco service uit te voeren verlengt u de levensduur van uw aircopomp aanzienlijk en kunt uw een dure reparatie voorkomen. Daarnaast verliest het koudemiddel zijn koelende werking en heeft u minder rendement van uw airco systeem.