Home » APK

APK

Feenstra Autotechniek is een RDW gecertificeerd keuring station.

Zonder geldige Apk-keuring mag u met uw auto niet de weg op. Gaat u zonder een Apk-keuring toch de weg op, dan riskeert u een hoge boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd. Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto altijd op tijd gekeurd wordt. Feenstra Autotechniek helpt u aan de vervaldatum van uw Apk te herinneren door een reminder te versturen via de mail of post.

Wanneer moet mijn auto Apk gekeurd worden?
Er zijn verschillende soorten auto’s, daarom zijn er meerdere regels ronden het keuren van de Apk. Hieronder voor alle verschillende soorten auto’s de informatie wanneer deze gekeurd moet worden:

Benzineauto of elektrische auto van na 1 januari 2005
De eerste Apk-keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats wanneer de auto 6 jaar oud is. De derde keuring vindt plaats wanneer de auto 8 jaar oud is. Daarna zal de Apk jaarlijks moeten worden uitgevoerd.

Auto die rijdt op diesel of LPG
De eerste Apk-keuring moet gedaan worden wanneer de auto 3 jaar oud is. Daarna zal de Apk jaarlijks moeten worden uitgevoerd.

Benzineauto of elektrisch auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)
De eerste Apk-keuring moet gedaan worden wanneer de auto 3 jaar oud is. Daarna zal de Apk jaarlijks moeten worden uitgevoerd.

Auto van 30 jaar of ouder
De Apk-keuring dient 1 keer per 2 jaar plaats te vinden.

Auto van voor 1960
Uw auto hoeft niet meer voor de Apk-keuring.