Home » Werkplaats

Werkplaats

APK

Feenstra Autotechniek is een RDW gecertificeerd keuring station.

Zonder geldige Apk-keuring mag u met uw auto niet de weg op. Gaat u zonder een Apk-keuring toch de weg op, dan riskeert u een hoge boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd. Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto altijd op tijd gekeurd wordt. Feenstra Autotechniek helpt u aan de vervaldatum van uw Apk te herinneren door een reminder te versturen via de mail of post.

Wanneer moet mijn auto Apk gekeurd worden?
Er zijn verschillende soorten auto’s, daarom zijn er meerdere regels ronden het keuren van de Apk. Hieronder voor alle verschillende soorten auto’s de informatie wanneer deze gekeurd moet worden:

Benzineauto of elektrische auto van na 1 januari 2005
De eerste Apk-keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats wanneer de auto 6 jaar oud is. De derde keuring vindt plaats wanneer de auto 8 jaar oud is. Daarna zal de Apk jaarlijks moeten worden uitgevoerd.

Auto die rijdt op diesel of LPG
De eerste Apk-keuring moet gedaan worden wanneer de auto 3 jaar oud is. Daarna zal de Apk jaarlijks moeten worden uitgevoerd.

Benzineauto of elektrisch auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)
De eerste Apk-keuring moet gedaan worden wanneer de auto 3 jaar oud is. Daarna zal de Apk jaarlijks moeten worden uitgevoerd.

Auto van 30 jaar of ouder
De Apk-keuring dient 1 keer per 2 jaar plaats te vinden.

Auto van voor 1960
Uw auto hoeft niet meer naar de Apk-keuring.

Onderhoud

Een auto heeft onderhoud nodig, wanneer en hoe vaak hangt af van het type auto, de leeftijd en het aantal kilometers die u rijdt. Wij proberen van tevoren altijd zo nauwkeurig mogelijk een prijs te geven voor de onderhoudsbeurt. Indien wij tijdens de onderhoudsbeurt iets tegenkomen wat gerepareerd of vervangen moet worden nemen wij contact met u op om uw hiervan op de hoogte te stellen en te adviseren.

TIP: Plan de onderhoudsbeurt in combinatie met de APK dit scheelt in de kosten en een bezoek in de werkplaats.

Kleine beurt:
Algehele voertuig controle (zelfde als APK), airco controle, motorolie + oliefilter vervangen, interieurfilter vervangen, sloten/scharnieren deuren smeren, vloeistoffen controle en bijvullen, bandenspanning controle en op druk brengen + reset, service interval reset, onderhoudsboekje of digitaal service boekje invullen.

Grote beurt:
Algehele voertuig controle (zelfde als APK), airco controle, motorolie + oliefilter vervangen, interieurfilter vervangen, sloten/scharnieren deuren smeren, vloeistoffen controle en bijvullen, bandenspanning controle en op druk brengen + reset, luchtfilter vervangen, brandstoffilter vervangen, bougies vervangen (indien nodig), remmen uit elkaar halen schoonmaken en geleiding in het vet zetten, banden balanceren (indien nodig), service interval reset, onderhoudsboekje of digitaal service boekje invullen.

Remvloeistof verversen:
Het is raadzaam de remvloeistof eens per 2 jaar te verversen. Remvloeistof heeft namelijk de eigenschap dat het vocht aantrekt, door de hoge temperatuur tijdens het remmen kan dit vocht gaan verdampen en ontstaan er lucht bellen in het remsysteem. Lucht is samen persbaar waardoor het rempedaal sponzig wordt en je geen goede rem druk meer hebt.

Airco service:
Het is raadzaam de airco eens per 2 jaar service te geven. In het aircosysteem zit koudemiddel, maar ook olie, deze olie zorgt ervoor dat de aircopomp gesmeerd blijft en dus langer meegaat, net als bij motorolie zit op olie een vervanging interval. Door eens in de 2 jaar een airco service uit te voeren verlengt u de levensduur van uw aircopomp aanzienlijk en kunt uw een dure reparatie voorkomen. Daarnaast verliest het koudemiddel zijn koelende werking en heeft u minder rendement van uw airco systeem.